28 Mart 2010 Pazar

The Darjeeling Limited


Küs Kardeşler Limited Şirketi
Uzun zamandır, ne istediğimi bilmeden ama ne istemediğimden emin filmleri izlemeye başlayıp birkaç dakika sonra ya izlemekten vazgeçiyor ya da ninni dinlermişcesine uyukluyordum. Darjeeling kelimesinden olsa gerek, filmin flemenk asıllı olduğunu düşünüyordum. Altyazı ararken hatamı fark ettim ve yönetmeninin Wes Anderson olduğunu öğrendim. Yeni indirdiğim ve izlemeye erindiğim film olan Bottle Rocket filminin yönetmeni.
Üç kardeş, Hindistan'da The Darjeeling Limited adlı trenle iç huzura ermek adına yolculuğa çıkıyorlar. Birbirinden farklı ve birbirine hiç güvenmeyen üç erkek kardeşin renkli yol hikayesi. Ne düşünseler ne etseler bir türlü istedikleri gibi olmuyor. Kan bağıyla bir araya gelmiş, kaybedenler. Yolculukları bir bakıma hayatlarının yansıması, mekan farkıyla.Son zamanlarda ilgimi çekemeye başlayan Hindistan'ın seyri keyif veren görüntüleriyle bu üç renkli karakterin macerasını izliyoruz. Kardeşlerin yol boyunca karşılaştığı karakterler de filmin zenginliğine destek oluyor.Yol hikayelerini, hayatınızda olduramadıklarınızın yansımasını ve Hindistanı seviyorsanız, izlemekten çok keyif alacağınız bir film.
Filmi o kadar sevdim ki, indirdikten sonra konusu pek ilgimi çekmeyen Wes Anderson'un diğer filmi olan Bottle Rocket filmini izlemeye koyulacağım.
Ayrıca yönetmenin, filmde geçen aşk hikayesinin öncesini anlattığı bir kısa filmi var. Hotel Chevalier...


Bottle Rocket
3 çılgın ya da bu şekilde tanımlamak ne kadar doğru olur,tahtası eksik erkeğin bir araya gelip, gangester olmaya çalışmalarını anlatıyor. Absürdlükler hat safhada. Ancak The Darjeeling Limited'ten sonra pek yavan geldi. Owen Wilson, The Darjeeling Limited oynadığı role benzer bir role soyunduğu film bittikten sonra hafızada iz bırakmıyor.

Hiç yorum yok: